De pe care site-uri se pot lua cei mai multi virusi?

Expertii in securitate de la Symantec au publicat raportul anual pe tema virusilor digitali, potrivit caruia, surpriza, site-urile cu continut explicit sunt abia pe locul 10 la capitolul amenintari informatice.

Au trecut vremurile in care aceste site-uri erau numarul 1 la capitolul virusi informatici. Concret, doar 2% din paginile web XXX ne pun in pericol calculatorul cu astfel de aplicatii malware.

Cea mai mare amenintare o reprezinta blogurile, 20% din ele fiind infectate, potrivit raportului Symantec. Urmeaza, cu risc ridicat, site-urile de hosting (cele care ofera servicii gratuite de website hosting) si cele personale, cu o rata de infectie de 15%, apoi cele ale firmelor, cu 10%.

Raportul mai arata ca un risc relativ mare de a-ti infecta calculatorul au si site-urile educationale, cele de tehnologie, cele de entertainment si muzica, cele din domeniul auto si chiar cele despre sanatate. Puteti lua virusi si prin e-mailurile de tip spam, asa ca mare atentie ce atasamente deschideti.

Pericolele informatice vor creste in viitor, mai ales pentru utilizatorii de smartphone si pentru cei care folosesc echipamente Apple.