O importanta companie americana de hosting vorbeste despre initiativa Google de a pedepsi site-urile suspecte de incalcarea drepturilor de autor

O companie americana lider in industria de hosting si servere dedicate, a comentat vestea cum ca Google intentioneaza sa modifice algoritmul sau de search ranking, fapt care va afecta pozitia in clasament a site-urilor banuite ca gazduiesc continut care incalca drepturile de autor.

Compania, desi recunoaste ca producatorii de continut au tot dreptul legal si moral de a combate partajarea neautorizata a continutului lor, considera de asemenea ca metoda propusa de Google pentru a determina cine incalca drepturile de autor este gresita, si va duce la un numar semnificativ de rezultate fals pozitive, daunand afacerilor clientilor nevinovati.

“Google are absolut toate motivatiile pentru a face acest lucru. Incalcarea drepturilor de autor este daunatoare pentru producatorii de continut si afacerile online in general, iar impunerea unei sanctiuni este complet indreptatita. Cu toate acestea, mai bine sa nu existe nicio penalizare, decat sa existe una care sa fie bazata pe dovezi inexacte si pe o legislatie defectuoasa. Noi intelegem ca Google se simte obligat sa abordeze aceasta problema, dar nu credem ca aceasta este abordarea corecta.” a declarat compania de hosting.

Intr-un exemplu recent prezentat in Extreme Tech, site-ul legal de inchieriere ebook-uri, LendInk, a fost inchis din cauza acuzatiilor false aduse de titularii de drepturi, care au cerut inchiderea acestuia. Apararea impotriva acestor acuzari in instanta de judecata este adesea dincolo de capabilitatile proprietarilor de site-uri.


Posted

in

by