ICANN detaliaza impactul pe care il vor avea noile extensii de domenii

Dupa cum probabil stiti deja, numarul extensiilor de domenii este pe cale sa creasca in mod dramatic. In iunie, Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), a anuntat ca 1930 cereri au fost depuse pentru noi extensii (dintre care 6 cereri au fost recent retrase, ramanand 1924). Astfel, printre extensiile de domenii care ar putea intra in vigoare in lunile si anii urmatori se numara .cloud, .buy, .book si .app

Aceasta inseamna ca Internetul este acum “cel mai mare oras infloritor din lume” si, asa cum ati banuit, o perioada de adaptare este inevitabila atunci cand un oras mic de cateva sute de locuitori devine casa a cateva mii – in acest caz, mii de extensii noi de domenii.

Ca raspuns la aceasta perioada de adaptare, ICANN a publicat recent un raport numit Root Zone Scaling, in care detaliaza impactul pe il vor avea noile extensii de domenii asupra nameserverelor root ale Internetului.

Ca o recapitulare rapida, nameserverele root fac parte din Domain Name System (DNS), o baza de date globala folosita pentru a traduce numele de domenii, cum ar fi unice #/ in IP-uri ce pot fi interpretate de catre browserele web.