ICANN lanseaza un nou serviciu: myICANN

Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) a lansat un nou serviciu proiectat pentru a ajuta utilizatorii sa gaseasca informatiile pe care le cauta pe site-ul vast al organizatiei (icann.org).

ICANN a anuntat luni versiunea beta a serviciului myICANN. Acesta permite utilizatorilor sa se inscrie la un newsletter pentru a primi alerte de e-mail legate de 18 topicuri, inclusiv securitate, domenii de nivel superior si serviciul WHOIS al organizatiei. Utilizatorii myICANN pot vedea, de asemenea, topicurile lor selectate pe myICANN.org.

Criticii ICANN au contestat de mult timp transparenta organizatiei. Oficialii ICANN au aparat transparenta grupului, dar au recunoscut ca toate informatiile pe care le publica pot fi “imprastiate” pe intregul site. Oficialii spera ca myICANN va usura sarcina utilizatorilor de a gasi informatiile de care au nevoie.

ICANN.org “detine o cantitate imensa de continut in mai multe limbi, iar multe grupuri discuta subiecte identice sau similare. Nu sunt intotdeauna usor/rapid de gasit informatiile cautate pe un anumit subiect de interes.” a scris intr-un e-mail Denise Michel, consilierul CEO-ului ICANN, Fadi Chehade.

ICANN.org implica “multa cautare si o multime de clickuri”, a adaugat Michel, care a supervizat dezvoltarea myICANN.

MyICANN ofera informatii in mai multe limbi, poate fi accesat de pe dispozitive mobile si functioneaza si pe servicii cu latime de banda redusa, a spus ICANN.

Pagina principala myICANN include si un link unde utilizatorii pot veni cu sugestii si pareri legate de noul proiect ICANN.