Cum sa scapati de eroarea de memorie PHP din WordPress

Cu totii am trecut prin asta: Va ridicati din pat dimineata, va duceti la computer si intrati pe pretiosul dvs. blog. Dar, in loc sa gasiti site-ul dvs. lucrat cu dragoste si completat cu logo-uri si bannere frumoase facute de dvs., tot ce gasiti este aceasta eroare:

“Fatal error: Allowed memory size of ######## bytes exhausted (tried to allocate ## bytes) in /home/user/public_html/wp-includes/phpfile.php on line 80.”

Inainte de a incepe sa injurati monitorul sau, mai rau, sa va ganditi sa-l aruncati pe geam, trebuie sa stiti ca aceasta problema este usor de rezolvat.

Problema este ca probabil ati instalat un nou plug-in sau o noua extensie, iar acum WordPress se comporta ciudat. Exista cateva modalitati de a rezolva problema. Cel mai simplu este sa dezactivati orice extensie instalata recent si sa vedeti daca asta rezolva problema. Cu toate acestea, probabil ca nu vreti sa faceti asta, din moment ce doriti noua extensie. Tinand cont de aceasta, puteti sa incercati sa mariti spatiul de memorie alocat pentru site-ul dvs.. Acest lucru poate fi realizat in modul urmator:

In esenta, va trebui sa modificati cantitatea de memorie disponibila pentru PHP. Acest lucru poate fi realizat in mai multe moduri, si s-ar putea ca doar unul singur sa functioneze pentru server-ul dvs. Consultati-va prima data intotdeauna cu furnizorul dvs. de web hosting sau daca va simtiti in stare, localizati dvs. fisierul php.ini si faceti urmatoarele modificari la acesta:

Localizati urmatoarea linie:

memory_limit=32M; cantitatea maxima de memorie pe care un script o poate consuma

Schimbati de la “32M” la “64M” si tineti-va pumnii. Unii furnizori de hosting web limiteaza cantitatea de memorie pe care puteti sa o alocati la PHP, asa ca, daca acest lucru nu a rezolvat problema, inseamna ca aici este aceasta. Daca nu aveti acces la php.ini, este posibil sa incercati sa adaugati aceeasi linie la fisierul .htcaccess din folderul unde este instalat WordPress.

Aveti aici si un tutorial video care va va explica pe indelete cum se poate rezolva aceasta problema.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=kDUZU3_2n_U]

Daca niciuna dintre aceste metode nu functioneaza, sunati la suportul tehnic pentru care platiti si rugati-i pe ei sa faca unul din lucrurile discutate mai sus.