De ce Google+ ar putea castiga batalia retelelor sociale

Joia trecuta, Google a anuntat ca Google+ va fi disponibil pentru utilizatorii de Google Apps. Acest lucru inseamna ca milioanele de oameni ce utilizeaza Google Apps pentru afacerile lor vor avea acum acces la platforma de colaborare sociala Google+.

Cu caracteristicile unice ale Google+ de cautare, partajare selectiva si comunicare, acesta ofera consumatorilor o experienta de utilizare foarte diferita de cea a retelelor sociale existente. Cu integrarea sa perfecta cu Google Apps, Google+ promite o experienta foarte diferita de ceea ce ne-am obisnuit pana acum. De fapt, Google+ are 5 avantaje unice in fata altor platforme sociale de afaceri.

1) Integrarea cu Google Apps

Google+ este complet integrat cu Google Apps. Ca utilizator, nu aveti nevoie de un nou login ci doar de un alt tab pentru e-mail, calendar, docs sau video. Cei mai multi proprietari de afaceri isi petrec cea mai mare parte a timpului utilizand e-mailul sau calendarul, asa ca un instrument care este usor accesibil are avantaje fata de un software tert.

2) Google+ deja stie multe despre dvs.

Datorita integrarii sale cu Google Apps, Google+ ar putea profita de ceea ce deja stie despre fiecare utilizator, inclusiv cui ii trimite e-mailuri, cat de des si cat de recent, precum si alte subiectele despre care scrie sau pe care le cauta. In cazul in care Google alege sa faca acest lucru, ar putea reprezenta un instrument excelent pentru a ajuta fiecare utilizator sa-si construiasca un cerc de prieteni bazat pe interesele sale proprii.

3) Pozitionarea unica a lui Google+ va ajuta sa gasiti si sa impartasiti continut interesant

Nimeni nu are un index mai bun a ceea ce se afla pe internet decat Google. Deci, nimeni nu este mai bine pozitionat pentru a va ajuta sa gasiti continut interesant si oameni, atat din interiorul cat si din exteriorul companiei dvs. Google+ Sparks va permite sa stati la curent cu cele mai recente articole de pe web, pe teme care va intereseaza, din domeniul dvs. de activitate.

4) Google+ integreaza partajarea publica si privata

Spre deosebire de alte platforme sociale, care tin majoritatea continutului partajat al unei companii in spatele zidurilor, Google+ integreaza partajarea publica si privata. Cand folositi Google+, puteti decide pentru fiecare post daca vreti sa-l impartasiti cu colegii, clientii, sau anumite persoane din oricare categorie. De asemenea, deoarece anumite site-uri au incorporat deja butonul +1, este usor sa dati “like” la continut de pe web si sa-l impartasiti cu cine doriti.

5) Telefoanele Android se sincronizeaza cu usurinta cu intreaga gama de aplicatii Google

In cele din urma, un telefon mobil Android aduce aceasta integrare completa si utilizatorilor aflati in miscare. Sincronizarea telefoanelor Android cu aplicatiile Google pe care compania dvs. le folosestede aduce toata aceasta functionalitate productiva si sociala in palma angajatilor dvs.

Sursa: mashable.com