Windows 8 va putea fi descarcat si instalat online

Microsoft vrea sa faca upgrade-ul la Windows 8 de la versiunile mai vechi de Windows sa fie mai rapid si mai usor prin intermediul descarcarii online. Astfel, nu va mai fi necesara introducerea unui cod de produs si procesul va implica cu 82 % mai putine click-uri.

“Scopul nostru este sa reducem timpul necesar instalarii, de la inceput pana la sfarsit,” a spus Microsoft intr-un post pe blogul Windows 8.

Instalarea Windows-ului a fost intotdeauna o sarcina anevoioasa si chiar si atunci cand procesul a fost simplificat ca in cazul lui Windows 7, tot poate dura pana la patru ore. Microsoft spera sa imbunatateasca procesul de upgrade pentru a convinge pe cei peste 450 de milioane de utilizatori de Windows 7 sa faca upgrade la Windows 8. Ca sa nu mai vorbim de numarul mare de utilizatori care inca ruleaza XP sau Vista ce pot fi in cele din urma dispusi sa incerce un nou sistem de operare Microsoft.

Livrare digitala

Pentru a simplifica procesul de instalare, Microsoft va favoriza vanzarea de descarcari de Windows 8 in loc ca utilizatori sa fie nevoiti sa cumpere un disc fizic de la un comerciant local. Acest lucru este similar cu ceea ce Apple a facut cu OS X Lion. Daca descarcarile online nu sunt pe placul dvs., puteti achizitiona Windows 8 pe DVD, dar Microsoft spera ca mai multi oameni vor opta pentru optiunea de a-l descarca online. Microsoft nu a mentionat daca va exista o diferenta de pret intre descarcarea online si achizitia unui DVD cu Windows 8.

Daca optati pentru descarcarea online, veti avea posibilitatea de a crea un flash drive sau un DVD bootabil pentru a instala Windows 8. Ati putea prefera aceasta varianta daca aveti de gand sa faceti un backup al fisierelor pe un alt hard-disk si apoi sa stergeti sistemul pentru a face o instalare curata de Windows 8.

Nu va mai fi necesara introducerea unui cod de produs

Daca doriti sa alegeti calea mai usoara, puteti incepe actualizarea online si apoi sa treceti la Windows 8. Microsoft sustine acest proces va fi “o experienta continua de la inceput pana la sfarsit.” Chiar mai bine de atat, optiunea de instalare standard nu implica introducerea unui cod de produs de 25 de cifre pentru a activa copia de Windows. Microsoft spune ca va incorpora codul de produs in imaginea discului pe care o descarcati in timpul procesului de instalare.

Cu toate acesta, inainte de a ajunge in acel punct, primul lucru pe care Microsoft il face, daca incepeti instalarea online, este sa scaneze PC-ul dvs. pentru a determina gradul de compatibilitate cu Windows 8. Puteti citi apoi un raport simplu sau detaliat privind eventualele probleme de upgrade al aplicatiilor si al dispozitivelor periferice ale sistemului dvs. Scanarea permite de asemenea ca Microsoft sa determine automat daca sistemul dvs. poate suporta versiunea pe 32 de biti sau pe 64 de biti.

Dupa aceea, Windows 8 incepe descarcarea pe PC-ul dvs. pentru a finaliza procesul de instalare. Dupa ce s-a terminat instalarea, puteti alege sa va pastrati integral profilul de Windows, inclusiv setarile contului dvs., fisierele personale si aplicatiile, sau puteti alege sa pastrati doar fisierele personale. De asemenea, puteti alege sa nu pastrati nimic si sa incepeti sa utilizati o versiune curata de Windows 8.


Posted

in

by