Google Chrome a fost declarat cel mai securizat browser

Pe masura ce browserul Mozilla Firefox a fost inconjurat de incertitudine in ultimele saptamani, lui Chrome pare sa-i fi mers foarte bine in ultima luna.

Nu numai ca software-ul de la Google a depasit oficial Firefox si a ocupat locul 2 in cota de piata de saptamana trecuta, dar recent a fost numit cel mai securizat dintre cele 3 browsere, conform companiei furnizoare ce solutii de securitate, Accuvant.

“Atat Google Chrome, cat si Microsoft Internet Explorer au implementate tehnologii de varf anti-exploatare, pe cand Mozilla Firefox ramane in urma, deoarece nu are JIT hardening”, a explicat compania intr-un studiu de 100 de pagini.

Securitatea plugin-urilor Chrome si a arhitecturii sandboxing este pusa in aplicare intr-o maniera mai aprofundata si mai cuprinzatoare, facandu-l “cel mai securizat browser impotriva atacurilor”, spune Accuvant.

Studiul a fost comandat de Google, dar rezultatele sale, cat si instrumentele si datele folosite pentru acesta, sunt disponibile online pentru a fi inspectate de oricine.

Internet Explorer este pe locul 2 in topul celor mai securizate browsere

Intrucat cele mai multe comparatii ale securitatii browserelor se concentreaza pe masuratori cum ar fi numarul de vulnerabilitati gasite, Accuvant a pus un accent in special pe tehnicile anti-exploatare.

La 5 caracteristici cheie, cum ar fi patch-uri pentru vulnerabilitati, navigare sigura, sandboxing, JIT hardening si arhitectura plugin-urilor, Chrome a dat dovada de cea mai buna implementare a acestora. Internet Explorer a ocupat locul 2 din cauza unor deficiente in punerea in aplicare a sandboxing si JIT hardening, in timp ce Firefox ocupa locul 3 pentru ca nu a reusit deloc sa puna in aplicare aceste doua caracteristici cheie.