Twitter a mai facut o achizitie in materie de securitate

Twitter a achizitionat recent firma de securitate web, Dasient, intr-o miscare care ar putea face URL-urile de pe aceasta retea sociala sa fie un pic mai sigure. Dasient a fost infiintata in anul 2008 de catre o echipa de experti in securitate si fosti angajati Google. Tehnologia sa scaneaza adresele web pentru a detecta continut malware, iar compania detine de asemenea si un serviciu care vizeaza pastrarea continutului malware departe de advertisingul online gratuit.

“In ultimul an am fost foarte activi in securizarea anunturilor si continuturilor unora dintre cele mai mari retele de advertising online din acest domeniu. Prin aderarea la Twitter, Dasient isi va pune la dispozitie tehnologia si resursele umane pentru securizarea uneia dintre cele mai mari retele de informatii in timp real.” scrie firma pe blogul sau.

Compania spune ca serviciile sale nu vor mai fi disponibile si ca nu va mai accepta clienti noi, deoarece toate tehnologiile, instrumentele si personalul Dasient vor intra sub proprietatea Twitter. Detalii financiare ale tranzactiei nu au fost dezvaluite.

Twitter a fost mereu afectat de malware si de atacuri spam, iar aceasta nu este prima, si probabil nici ultima achizie in materie de securitate. In noiembrie, aceasta a cumparat Whisper Systems, o companie specializata in securitatea dizpozitivelor mobile si criptarea de date pentru sistemul de operare Android.