cPanel achizitioneaza compania de web hosting Siteocity pentru a-si testa produsele

cPanel, dezvoltatorul celebrului panou de control pentru web hosting, a anuntat marti ca filiala sa, Hostbed, a achizitionat drepturile asupra furnizorului de hosting, Siteocity.com. Termenii tranzactiei nu au fost inca dezvaluiti.

Aceasta veste vine la mai putin de o saptamana dupa ce cPanel a lansat versiunea 11.32 a panoului sau de control si a Web Host Manager (WHM).

Potrivit anuntului, aceasta achizitie ii va oferi lui cPanel o platforma directa de testare a produselor sale. Siteocity.com va continua sa opereze sub numele actual.

Furnizorii mai mici de web hosting sunt adesea achizitionati de catre companiile mari de hosting sau din domeniul telecomunicatiilor, dar aceasta achizitie ilustreaza un tip diferit de achizitie. Se pare ca Siteocity va continua sa opereze la fel ca pana acum, dar va avea mai multe resurse în ceea ce priveste ofertele pe cPanel le va testa pe baza sa de clienti existenta. In timp ce cPanel nu intentioneaza sa achizitioneze si alti furnizori de hosting, companiile pot utiliza acest model de achizie pentru a-si testa produsele noi.

cPanel spune ca nu intentioneaza sa devina un jucator important în industria de web hosting, dar se va folosi de aceasta achizitie pentru a recolta date si analize de la Siteocity in scopul de a-si imbunatati produsele. cPanel spune ca va fi capabil sa stranga mai multe informatii care anterior erau imposibil de dobandit.