Mozilla va incetini ritmul in care lanseaza versiuni noi ale Firefox

Dupa Firefox 4, Mozilla a decis sa accelereze artificial ritmul de dezvoltare al browser-ului propriu, pentru a intra in randul concurentei. Si asta in ciuda succesului pe care il avea acesta in fata rivalilor mult mai maturi din punct de vedere al versiunilor, ca Internet Explorer si Opera.

Acum, incepand cu versiunea Firefox 11 abia lansata, avem informatii ca lucrurile se vor tempera putin, deoarece Mozilla a ajuns unde vroia, a depasit atat IE cat si Opera, si numeric sta bine. Deci Firefox 12 nu ar trebui sa vina la fel de repede. Totusi, in acest nou context, Mozilla si-a dat seama de problemele avute de utilizatorii sai la trecerea de la o versiune la alta.

Pe langa nevoia mult prea frecventa de update, multe extensii, care pana la urma reprezinta principalul avantaj al lui Firefox, nu mai functionau pana cand erau recertificate.  Dar de acum inainte aceste probleme nu vor mai exista, pentru ca update-urile vor fi facute automat, ca la Google Chrome, un alt browser cu ciclu de dezvoltare accelerat, iar extensiile nu vor mai avea nevoie de modificari si vor functiona ca atare cand browserul isi schimba editia. Aceasta masura s-a aplicat inca de la Firefox 11, care era compatibil cu toate add-on-urile de la Firefox 4 in sus.