Windows 8 ar putea fi lansat oficial in octombrie

Microsoft va finaliza sistemul de operare Windows 8 in aceasta vara si va lansa versiunile pentru computere personale si tablete in luna octombrie, potrivit unor surse din interiorul companiei.

Procesul de dezvoltare este ingreunat in mare parte de suportul pentru procesoare ARM al lui Windows 8, care este o premiera pentru seria de sisteme de operare de la Microsoft. Potrivit zvonurilor, Microsoft doreste o lansare simultana a editiei clasice si a celei pentru arhitectura ARM, alaturi de tablete si PC-uri dedicate noului software. Microsoft spera sa combine constructia supla si usoara a tabletelor ARM cu versatilitatea unui sistem de operare Windows, pentru a obtine o arma redutabila cu care sa atace suprematia Apple de pe piata tabletelor.

Windows 8 va fi primul sistem de operare al Microsoft care va rula pe dispozitive cu tehnologie ARM, care se regaseste, de obicei, in smartphone-uri si tablete. Windows 7 ruleaza doar pe tehnologie Intel.

Chiar daca noile informatii confirma asteptarile specialistilor, probabil vom afla mai multe in luna aprilie, atunci cand Microsoft va organiza o conferinta dedicata partenerilor, in cadrul careia va explica strategia de marketing si va oferi date concrete despre lansare, pret si disponibilitate.

Sursa: mashable.com


Comments

One response to “Windows 8 ar putea fi lansat oficial in octombrie”

  1. […] Laudat de presedintele companiei drept “cel mai integrat si mai capabil sistem de operare lansat vreodata de Microsoft”, Windows 8 este asteptat in luna octombrie in versiunea finala. […]