Ubuntu 12.10 va integra aplicatiile web pe desktop

Canonical a anuntat ca urmatoarea versiune a distributiei Linux, Ubuntu 12.10, va include o noua caracteristică care poate integra direct pe desktop-ul utilizatorului aplicaţiile web utilizate in mod frecvent. Noua caracteristica, denumită Ubuntu Web Apps, va oferi utilizatorilor de Ubuntu o modalitate de a rula aplicatii online, precum Facebook, Twitter, Last.fm, Ebay si Gmail direct de pe desktop, astfel incat acestia nu vor mai fi nevoiti sa deschida mereu browserul pentru a le accesa.

Astfel, prin interactiunea cu sistemul de operare, aplicatiile web Ubuntu vor putea oferi informatii in timp real chiar prin interfata locala a sistemului de operare, fara sa mai fie necesara deschiderea mai multor file intr-un browser web.

Cu o aplicatie Ubuntu Web App pentru Gmail, de exemplu, utilizatorul va avea o pictograma Gmail in Launcher-ul sistemului de operare si va putea vedea cat de multe mesaje necitite are, prin intermediul indicatorului de mesaje Ubuntu.

Ubuntu Web Apps va fi integrat complet in Ubuntu 12.10 “Quantal Quetzal”, versiunea distributiei de Linux ce va fi lansata in luna octombrie a acestui an.

Sursa: pcworld.com