Numele de domenii nu ar fi asa de usor de compromis in cazul in care companiile care le-au inregistrat si le detin le-ar proteja mai bine. Din fericire, managerii departamentelor IT pot urma cativa pasi simpli care ii vor ajuta sa previna compromiterea numelor de domenii ale companiilor lor.
1) Alegerea unui registrar de nume de domenii care vizeaza in mod special marile intreprinderi. Majoritatea registrarilor vizeaza consumatorii de rand si micile intreprinderi, deci prin urmare, acestia nu ofera securitatea pe care o ofera registrarii de domenii corporative. Chiar daca costul de administrare este mai mare, este bine de stiut ca atunci cand domeniul dvs. este compromis, va trebui sa scoateti mai multi bani din buzunar decat trebuie sa o faceti pentru administrare.
2) Fiti la zi cu patch-urile de securitate. Asigurati-va ca aplicati cele mai recente patch-uri de securitate serverelor web, astfel incat hackerii sa nu poata exploata vulnerabilitatile de software.
3) Monitorizati unde se duce traficul de pe site-ul dvs. Daca vedeti ca traficul de pe site-ul dvs. se duce in mod misterios pe un server dedicat din Ungaria cu care nu aveti nicio tangenta, inseamna ca ceva nu este in regula si trebuie sa vedeti de indata care este problema.
4) Cereti DNSSEC de la registrarul dvs. Acesta adauga extensii de securitate la DNS-ul dvs. care nu garanteaza ca va preveni compromiterea numelui dvs. de domeniu, dar este singura tehnologie cunoscuta care garanteaza ca odată ce un utilizator face click pe un link catre site-ul dvs., acesta nu se va afla in pericol intre momentul in care face click pe link si momentul in care ajunge pe site-ul dvs.
Sursa: pcworld.com