Verificatul e-mail-ului dimineata poate crea dependenta

Iata cateva motive sa renuntati la a mai pune inbox-ul pe primul plan atunci cand ajungeti la birou:

1) Ignorarea casutei de e-mail este foarte productiva

Invatati sa nu va ocupati de casuta de e-mail atunci cand aveti un proiect important la care vreti sa progresati. Primul lucru cand ajungeti la birou, incercati sa va ocupati de ceva cu adevarat important, cel putin in prima jumatate de ora, abia apoi sa va verificati casuta de mail.

2) Nu face parte din lista cu lucruri cu adevarat importante

Daca stiti foarte bine care sunt prioritatile dvs. la prima ora, nu ezitati sa le indepliniti. Daca verificati casuta de e-mail dimineata, riscati sa va lasati deoparte prioritatile, spun expertii.

3) Este o scuza pentru momentele in care nu stim ce avem de facut

Majoritatea celor care isi verifica e-mail-ul inainte de orice alta activitate fac asta de cele mai multe ori pentru ca nu au idee ce trebuie sa faca in ziua respectiva. Cel mai probabil nu va dati seama cat de lipsita de importanta este casuta de mail, pentru ca nu v-ati stabilit prioritatile pe ziua de astazi, spun specialistii.

4) Mail-urile ne determina sa reactionam, in loc sa actionam

Rareori ne confruntam cu situatia ideala in care verificam casuta chiar in momentul in care primim un mail important si reusim sa il rezolvam imediat. Se intampla frecvent sa nu primim nimic nou sau interesant si in cazul asta, pierdem timpul verificandu-ne degeaba mail-ul, de aceea, cel mai bine este sa fie verificat cat mai rar.

Solutia cea mai buna ar fi sa va ocupati inca de la prima ora de lucrurile importante pentru activitatea dvs. profesionala, fie ca sunt urgente sau pur si simplu recent intrate in inbox.

5) Mail-ul este o constanta cautare de pretexte

Orice activitate online, in general, fara un scop clar definit este doar un pretext de a scapa de munca pe care trebuie sa o faceti. Desigur, pretexte se pot gasi si in lumea reala, nu doar cea virtuala, insa puteti porni de la o utilizare mai ponderata a e-mail-ului drept scuza pentru esec.